Welcome Guest ( Log In · Register · Change Skins )
Global PokedeX Plus
Lab · Shelter · Main · Dex · PC · Shop · Stats · Help · Rules · Users Online · IRC Chat
GPX+ GPXPlus Forums Member Options
X   Site Message
(Message will auto close in 2 seconds)
2 Pages V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
Mobile Walker no longer accepting Geolocation
Antithesis
post Nov 17 2011, 10:14 PM
Post #1


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: Members
Posts: 0
Joined: 6-December 10
From: United States
Member No.: 122 995

Active Squad



This evening the mobile walker is suddenly refusing to register that I do in fact have geolocation on and I do allow GPX to access the information.

It was working earlier. I haven't changed anything, and even with restarting Opera and after disabling the feature and re-enabling it, it will not register.

What do I do?!


--------------------
My Beloved Monsters
Go to the top of the page
+Quote Post

pumpkinking0192
post Nov 17 2011, 10:44 PM
Post #2


Gym Leader
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 446
Joined: 16-June 09
From: Texas
Member No.: 35 141

Active Squad



I've seen this problem several times before but I can't remember seeing anywhere in which it was definitely fixed. Some suggestions off the top of my head, though: try another browser, check your network, disconnect and reconnect to your network, switch to an ethernet connection if you're on wireless (or vice versa), or try using a mobile device in the meantime if you have it. Also try activating it several times in a row; sometimes mine will stop working, then suddenly start working after a handful of failed activations, without my changing any settings or anything.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Liliac
post Nov 17 2011, 10:46 PM
Post #3


Wind Elemental
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 127
Joined: 7-October 09
From: Brasil
Member No.: 67 159

Meow



It works better on Opera or Chrome.


--------------------
Awesome sig by shakefrost (intu) <3


Boy do I have patience. - Done 07/3/2010, before the mass-buying option when you had to buy one by one. (click to show)

Shinies <3 (click to show)

Awards and boasts (click to show)
Go to the top of the page
+Quote Post

Antithesis
post Nov 17 2011, 10:47 PM
Post #4


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: Members
Posts: 0
Joined: 6-December 10
From: United States
Member No.: 122 995

Active Squad



QUOTE(pumpkinking0192 @ Nov 17 2011, 10:44 PM) *
I've seen this problem several times before but I can't remember seeing anywhere in which it was definitely fixed. Some suggestions off the top of my head, though: try another browser, check your network, disconnect and reconnect to your network, switch to an ethernet connection if you're on wireless (or vice versa), or try using a mobile device in the meantime if you have it. Also try activating it several times in a row; sometimes mine will stop working, then suddenly start working after a handful of failed activations, without my changing any settings or anything.


I have been trying in Opera since I posted, but I just tried in Chrome and it worked. I hope I do not have to log in on Chrome every time now for it to continue working when I have changed nothing and it suddenly stopped in Opera.

Thanks. Thread can be closed now, I guess?


--------------------
My Beloved Monsters
Go to the top of the page
+Quote Post

Kimis
post Nov 18 2011, 01:05 AM
Post #5


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 5
Joined: 1-July 10
Member No.: 103 431

Active Squad



I had the same problem today, perhaps this is due to the new mobile updates? I'd really prefer to use the same browser (opera) instead of switching as chrome automatically logs me out. And as the OP said, I haven't changed any of my settings and even emptied my cache.

This post has been edited by Kimis: Nov 18 2011, 01:13 AM


--------------------



Go to the top of the page
+Quote Post

GiZmo
post Nov 18 2011, 04:11 AM
Post #6


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 26
Joined: 14-June 10
From: Moscow, Russia
Member No.: 100 783

Active Squad



Opera 11.11 - doesn't work
Mobile Opera (Symbian OS) - works fine


--------------------





~ Shiny ~ (click to show)
Go to the top of the page
+Quote Post

Special K
post Nov 18 2011, 10:15 AM
Post #7


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 8
Joined: 18-September 09
From: NY
Member No.: 63 846

Active Squad



Odd, I wasn't going to say anything last night because I know when that happens, it says it's an issue with our own computer or browser settings, not the site, but since this thread is here, I'm guessing it can't be a coincidence that it stopped working for me on opera last night as well?
Go to the top of the page
+Quote Post

Antithesis
post Nov 18 2011, 11:29 AM
Post #8


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: Members
Posts: 0
Joined: 6-December 10
From: United States
Member No.: 122 995

Active Squad



Yeah, it seems that it is a site-wide problem. I still cannot get it to work in Opera 11.52 or Firefox 7.0.1, only Chrome 15.


--------------------
My Beloved Monsters
Go to the top of the page
+Quote Post

Naya Merai
post Nov 18 2011, 06:24 PM
Post #9


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: Members
Posts: 12
Joined: 4-February 10
Member No.: 82 889

Active Squad



I'm having this same issue since last night. It works on chrome but it stopped working on opera. Mine always asks if I want to allow it whenever I click to prime or whatever my walker, and I always say yes but now it doesn't want to work. Only works on chrome


--------------------
Don't always update party in my sig often. Sorry about that. Click my GPX+ page link to see my party if I don't update

http://gpxplus.net/user/Naya+Merai

Go to the top of the page
+Quote Post

pumpkinking0192
post Nov 18 2011, 07:58 PM
Post #10


Gym Leader
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 446
Joined: 16-June 09
From: Texas
Member No.: 35 141

Active Squad



My Mobile Walker is working fine on Opera, but I'm still using version 10.63. Is it possible a recent update to Opera caused it?

This post has been edited by pumpkinking0192: Nov 18 2011, 07:58 PM


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

nokrow889
post Nov 18 2011, 08:07 PM
Post #11


what would you do for a Klondike bar?
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 199
Joined: 18-May 09
From: U.S.A
Member No.: 24 628

Pokemon Pearl



QUOTE(pumpkinking0192 @ Nov 18 2011, 07:58 PM) *
My Mobile Walker is working fine on Opera, but I'm still using version 10.63. Is it possible a recent update to Opera caused it?


i dont think so i have the most recent opera (i belive) and its running just fine with the mobile walker


--------------------

Vdex
(me and my brother)

***

Group Banners (click to show)

Go to the top of the page
+Quote Post

Antithesis
post Nov 18 2011, 08:09 PM
Post #12


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: Members
Posts: 0
Joined: 6-December 10
From: United States
Member No.: 122 995

Active Squad



There's been no recent update to Opera! I'm still running the same version I was when it worked. It simply stopped working without any change on my end.


--------------------
My Beloved Monsters
Go to the top of the page
+Quote Post

nokrow889
post Nov 18 2011, 08:34 PM
Post #13


what would you do for a Klondike bar?
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 199
Joined: 18-May 09
From: U.S.A
Member No.: 24 628

Pokemon Pearl



QUOTE(Antithesis @ Nov 18 2011, 08:09 PM) *
There's been no recent update to Opera! I'm still running the same version I was when it worked. It simply stopped working without any change on my end.


are you the only one who uses your computer because if someone else uses it and the little notification that an update is available for it they might click it not knowing that it would make something for you unusable

EDIt--and if i recall a new update came out a week agoish

This post has been edited by Nokrow889: Nov 18 2011, 08:35 PM


--------------------

Vdex
(me and my brother)

***

Group Banners (click to show)

Go to the top of the page
+Quote Post

Dalek Omega
post Nov 18 2011, 10:56 PM
Post #14


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 15
Joined: 15-December 09
From: Somewhere in the Time Space Vortex
Member No.: 76 497

Active Squad



I've been having the same problem all day. I'm running the 11.52 version of Opera.


--------------------
Follow Mo & Zel to my party
Go to the top of the page
+Quote Post

Ashuri 2003
post Nov 18 2011, 11:01 PM
Post #15


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: Members
Posts: 0
Joined: 18-November 11
From: Texas
Member No.: 154 187

My Eeveelutions



It also doesn't work with Firefox 8.0 because that's what I use and I tried it earlier and it said it was glitchy on Firefox anyway.
I saw someone say earlier that an older version of Firefox doesn't work with it either. I figured I'd weigh in that the newest version doesn't work as well.
I don't have Chrome or Opera (nor was I ever intending to get them) and I hate using IE so I'm just figuring that until it works with Firefox, I just won't use it.


--------------------
I love making The Lord of the Rings and The Hobbit Sprites!



My Shiny GPX+ Team


Go to the top of the page
+Quote Post

PotatOS
post Nov 18 2011, 11:02 PM
Post #16


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: Members
Posts: 15
Joined: 8-September 09
From: hidden under the sun, fast asleep
Member No.: 62 240

Female wipe out



I'm having the same issue but I'm running chrome. I have done everything I can. Its odd for me.


--------------------



Being a kitty!

avatar drawn by CDB
Go to the top of the page
+Quote Post

Arceus Awakened
post Nov 19 2011, 06:35 AM
Post #17


Suicune is the most beautiful of all ♥
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 236
Joined: 17-January 10
From: A dimension of dreams beyond time and space
Member No.: 80 219

My favourites~



It DOES work with Firefox 7.0.1, just throwing that out there to see if it helps. Or mine at least, anyway.

I'd try on Opera but it's a pain to get around with how I set it up and I can't remember if I enabled geolocation anyway...


--------------------




~ freelance spriter | shiny collector | aspiring trinketeer ~



Project Arceus (click to show)

Go to the top of the page
+Quote Post

Giraffe A Laugh
post Nov 19 2011, 08:02 AM
Post #18


That one laughing Giraffe
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 556
Joined: 4-October 09
From: London, ON
Member No.: 66 646

Active Squad



Just thought that I'd mention that it's happening with Opera as well now, I'm using 11.11 though, so that may be why. It was doing it every now and then for the last week or so, but now I just can't use it at all xp


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Antithesis
post Nov 19 2011, 10:22 AM
Post #19


Pokémon Trainer
Group Icon

Group: Members
Posts: 0
Joined: 6-December 10
From: United States
Member No.: 122 995

Active Squad



The problem doesn't seem to be related to any certain browser, since there are people saying it works in browsers it no longer works in for others.

I know the pop-up says that it's handled by the browsers but the browser is functioning! The website just refuses to acknowledge that Opera is sending it the information.


--------------------
My Beloved Monsters
Go to the top of the page
+Quote Post

nokrow889
post Nov 19 2011, 01:44 PM
Post #20


what would you do for a Klondike bar?
Group Icon

Group: +Donors
Posts: 199
Joined: 18-May 09
From: U.S.A
Member No.: 24 628

Pokemon Pearl



yeah it dosent seem to be a browser issue here i have both the firefox and the opera in question and both are working fine for me however it could be an issue with your internet set up or something smiler that makes it so geolocation cant be used or something


--------------------

Vdex
(me and my brother)

***

Group Banners (click to show)

Go to the top of the page
+Quote Post


2 Pages V   1 2 >
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 30th October 2020 - 04:54 PM
All content and images ©2007-2015 GPX.Plus and Shiny New Software, LLC. Powered By IPB 2.3.1 © 2020 IPS, Inc.
Optimal viewing in the latest version of Safari, Chrome, or Firefox, 1024x768+.